Lava is gestold magma wat vrijkomt na een vulkaanuitbarsting.  Ruim 90% van de aarde bestaat uit deze vulkanische bodems.  En er zijn op dit moment nog ongeveer 850 aktieve vulkanen op de wereld.

Lava bevat vanuit zijn natuurlijke oorsprong alle mineralen en sporenelementen die door het lichaam opneembaar zijn.

Lava is niet in water oplosbaar en daardoor niet opneembaar door het lichaam. Het eerste klopt .  Alleen alle voeding die wij innemen komt in de maag terecht en dus in het maagzuur en daar beginnen dan de biologische processen waardoor alle elementen beschikbaar worden voor de spijsvertering.  Dus alle wateroplosbare mineralen missen dan hun doel.

 

Biologische transmutatie.

Als een kip een ei legt bevat het hele ei 5 gram calcium. Vervolgens broedt de kip het ei uit en na 21 dagen komt er een kuiken tevoorschijn met 4 gram calcium.  Waar komt deze calcium vandaan?  De kip kan tijdens het broeden geen calcium in het ei stoppen.

Louis Kervran, Frans Natuurkundige voorgedragen voor een Nobelprijs, ontdekte dat er silicium in het ei zit waardoor calcium wordt aangemaakt.  Bij proeven brak hij de poten van ratten.  De ene groep kreeg extra calcium bijgevoerd, de andere groep extra silicium.  Na 17 dagen waren de breuken bij de silicium groep genezen, bij de calcium groep was er nog geen enkele verbetering zichtbaar.  Dus je hebt silicium nodig om calcium aan te maken.  En dit verklaart ook waardoor op heel veel bedrijven, als men de koeien weer buiten laat in het voorjaar, de koeien grond beginnen te eten.  En als je lava voert is dit verschijnsel opgelost.  Over dit muteren van elementen is er in de natuur heel veel waar te nemen, je hebt het ene element nodig om het andere te vormen.  Als je extra calcium gaat voeren vormt zich magnesium, voer je extra magnesium dan vormt zich ijzer enz.