Marc Daelemans: heb respect voor reeds ontdekte wijsheid!

 

 

                Door GuidoJ. ⋅ november 5, 2010

 

Een mooie terugblik op de analyses van deskundigen van decennia terug. Marc Daelemans schrijft in zijn eerste mail het volgende:

beplante lava filters heeft geleid tot verder onderzoek van mijn kant. En via het studiewerk van de revolutionaire water-wetenschap van Victor Schauberger herontdekte ik ook weer het onderzoek van biochemicus Dr. Med. Julius Hensel.

Hij onderstreepte vooral het belang van het mineraliseren van de aarde. Meer dan 100 jaar geleden ontdekte deze wetenschapper Julius Hensel als eerste dat de bodem uitgeput raakte, vooral van mineralen. Bovendien was zijn nogal revolutionaire ontdekking, dat ALLE planten hun stikstof-behoeften kunnen dekken uit de atmosfeer!

Het gebrek aan levensnoodzakelijke mineralen en sporenelementen in de bodem, en het gebruik van mest ( ook stalmest), veroorzaakt op dit moment de situatie dat de bodem, het water, de planten en de mensen ziek worden.

 We geven graag Marc de ruimte hier op de gastcolumn.

                                        * * *

 

Terugkeer van LAVA in de landbouw!

 

Onze moderne landbouwmethoden en ook de bio-landbouw zijn nog steeds gebaseerd op het in 1840 gepubliceerde studiewerk van Justus von Liebig, waarin hij de zouten opsomt, die planten als voeding nodig hebben (vooral stikstof-, fosfor- en kali-zouten). Die zouten moesten volgens hem in een bepaalde verhouding aanwezig zijn.

Hij stelt in dit boekwerk onomwonden:

En verder:


Dr. Med. Julius Hensen ( Das Leben)

Dr. Alexis Carrel